2022. febr. 12.

"A VILÁGOT MEGVÁLTOZTATÓ GÉP TÖBB MINT 160 ÉVES!"

„1850-ben volt, amikor egy gép megváltoztatta a világot. Minden az Egyesült Államokban kezdődött, a címlapon kitüntetésekkel, amelyek hamarosan meghódították az otthonokat és a vállalatokat szerte a világon. mosógép életvitelünk szempontjából rendkívül fontos találmány, gazdag és érdekes történelemmel, de kevesen tudnak róla. És ami a legfontosabb, a legújabb innovációk izgalommal töltenek el bennünket, hogy mi következik. Hatalmas dinamizmus időszakát éljük meg az ágazatban, új követelményekkel és jobban tudatosul a mosás mindenki egészségére és jólétére gyakorolt ​​hatása .”

De nem mindig volt így.

Amikor a szükség kiélezte a találékonyságot

Ma a háztartási és ipari mosógépeket a mindennapi élet alapvető felszerelésének tekintjük . Mind az otthonokban, mind a vállalkozásokban, az éttermektől a kórházakig, ezek az eszközök értékes időt takarítanak meg, és hozzájárulnak az élelmiszerbiztonsághoz.

De 1850-ben, amikor egy mosógép első szabadalmát benyújtották, kevesen gondolták volna, hogy mi fog következni. A Joel Houghton által jegyzett gép, amely megváltoztatta a világot, kezdetleges kialakítású volt, mint minden újítás a kezdetekkor: fából készült, és amikor bekapcsolták , a víz áthaladt a facsöveken, és bepermetezte az edényeket .

Évekkel később, 1886-ban Josephine Cochrane a következő jelentős mértékben járult hozzá a mosógépek fejlődéséhez. Korát megelőzve továbbfejlesztette az eredeti modellt, és egy olyan mosógépet mutatott be, amely nagyon hasonlít ahhoz, amilyen ma itthon van . Így ismerte meg a világ az első „modern” gépet, rézkazánnal és fakerékkel. A drótrekeszekbe helyezett edények forogtak, és szappannal és vízzel lepermetezték őket.

Akkoriban a mosógép az ár, a méret és a vízfogyasztás miatt még luxusterméknek számított, csak kevesek számára volt elérhető. De az idő ezt is megváltoztatja, köszönhetően az egymást követő nemzedékek találékonyságának és elszántságának , amely hagyományt Somengil büszkén folytatja.

A luxustól a nélkülözhetetlenig

Az idő múlásával a mosogatógép szinte minden elemét felülvizsgálták, továbbfejlesztették, kicserélték és optimalizálták. Fáradhatatlan elszántság eredménye volt.

Például az első működő gép feltalálója, Cochrane élete végéig folytatta modelljei fejlesztését. Néha centrifugálszivattyút cserélt, vagy apró változtatásokat végzett a forgó mosórendszeren. Az ilyen szintű törődés, törődés és odaadás olyan dolog, ami inspirál minket a Somengilnél. Ismerjük a történelem súlyát és a kapott örökséget, és azon dolgozunk, hogy életben tartsuk a nem megfelelőség lángját.

Egy ilyen fontos találmány nem lehet egyetlen ember munkája. Számos más innovátor és mérnök dolgozott azon, hogy új technikákat alkalmazva hatékonyabb mosogatórendszert hozzanak létre. Így kezdték el használni a vízpermeteket, a vízsugarak korai változatát, amelyek ma már elterjedtek a mosógépekben.

Ám csak az 1900-as évek közepén, a mosószerek bevezetésével, amelyek felváltották a korábban használt szappanokat, sikerült egyszerűbb, gyorsabb és hatékonyabb mosást létrehozni . A mosogatógép végre szélesebb közönséghez is eljutott. És a cégeknek.

Az élelmiszeripari cégekre gyakorolt ​​hatás

Az olyan úttörőktől inspirálva, mint Joel Houghton és Josephine Cochran, a Somengilnél az innováció és a kiválóság új szabványait dolgoztuk ki Ezen erőfeszítések eredménye a MultiWasher, egy új mosógép-koncepció éttermekben, kórházakban, szállodákban, gyárakban és raktárakban való professzionális használatra . Ebben a berendezésben lehetőség van bármilyen típusú edény, munkaeszközök, konyhai eszközök, orvosi eszközök, tálcák és szállítókocsik mosására.

Évekig tartó iteráció és szigorú folyamatos fejlesztés eredményeként készült gépeink szintén csendesek, és sokkal kevesebb vizet, energiát és mosószert fogyasztanak . Bevezettünk egy intuitív panelt számos előre rögzített mosási programmal, hogy megkönnyítsük a gép használatát. Mi pedig egy olyan, a világon egyedülálló (mondhatnám: innovatív) eljárást terveztünk, amely lehetővé teszi az egyes mosási ciklusok hőmérsékletének, sebességének és időtartamának optimalizálását a gép terhelésétől függően.

Az élelmiszeripari vállalatok számára a MultiWasher különösen fontos, mivel lehetővé teszi számukra a hatékonyság és az élelmiszerbiztonság növelését , miközben csökkenti a környezetterhelést.

Vegyük például az Ibisma Embutidos esetét . A kolbászgyártó cég vezérigazgatója, Rosa Gomez feltétlen rajongója a MultiWashernek, és egy nemrégiben adott interjúban elmagyarázta a gép beszerelése után érezhető változást. Még a magas szintű minőség-ellenőrzésekhez, hatékonysági szabványokhoz és nyilvános ellenőrzésekhez szokott vállalatnál is nyilvánvaló volt a gép hatása a termelékenység növelésére. Az Embutidos Ibisma számára, akárcsak a velünk együttműködő több mint 2000 vállalat 30 országában, a nyereségesség, a biztonság és a fenntarthatóság terén elért konkrét előnyök jelentik a különbséget.

MultiWasher, múlt, jelen és jövő

Ha legközelebb valakinek az Ön cégében valamit kézzel kell mosnia, magyarázza el, hogyan változtatta meg a világot a mosogatógép . És ne feledje, ugyanezt teheti az Ön vállalkozása számára is. A Somengilnél a múlt nagyon jelen van, de a jövőn tartjuk a szemünket.

Nemrég elindítottuk a MultiWasher Healthtech szolgáltatást , amelyet a kórházi szektornak szenteltünk. Ez az innovatív berendezés magas higiéniai szintet ér el magasabb hőmérsékleten, csökkentve a belső és külső munkakörnyezetet szennyező tisztítószerek fogyasztását. A Horeca szektorban továbbra is a víz-, energia- és mosószer-fogyasztás csökkentésére összpontosítunk. Már most is csak 1/3-át tudjuk felhasználni mosási ciklusonként a hagyományos megoldásokhoz képest , de szeretnénk még tovább menni.

Egy másik terület, amelyen dolgozunk, a vegyi termékek visszaszorítása, amelyek hatóanyagai szennyezik a környezetet és károsítják a vásárlók egészségét. Ezen a területen is jelentős fejlesztéseket értünk el, például 70%-kal csökkentettük a mosószer-fogyasztást minden mosási ciklus során. De tudjuk, hogy mindig van lehetőség többet és jobbat tenni.

A Somengilnél minden nap és minden újítással a jövőt építjük. Nem állunk meg, és mindenkit meghívunk, aki szeretne csatlakozni hozzánk, hogy lássa a különbséget. Vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal.

 

ZLC Csomagolástechnika Kapcsolat

 

 

További információkért keressen bennünket elérhetőségeinken.


Vissza

Oldaltérkép

Küldetésünk

Szakszerű és megbízható szolgáltató hátteret biztosítani partnereink számára, minden csomagolással kapcsolatos kérdésben.
Hisszük, hogy a minőségi és lelkiismeretesen végzett munka hosszú távú előnyökkel jár mindkét fél számára.

Elérhetőségeink

Készítette: Sikeres honlapkészítés, egyedi garanciákkal. Webrakéta Kft.